Kreativa tavelväggar

Tavelväggar har varit på tapeten ett tag nu – både bokstavligen och bildligt talat. Är du sugen på att göra en egen tavelvägg så kommer här några goda råd.

Börja med en grupp

Lägg ut dina tavlor på golvet och börja gruppera dem. Är det någon tavla som sticker ut eller som du är särskilt förtjust i kan du överväga att låta denna tavla bestämma temat för hela tavelgruppen. Det kan vara en god idé att bestämma redan i förväg att det är okej om några tavlor inte kommer att komma med. Ibland gör det verkligen skillnad att dra bort istället för att addera –“less is more” som man säger. När du känner dig klar, gå bort några steg och betrakta ditt verk på avstånd. Någon tavla kan behöva flyttas för att skapa harmoni i tavelgruppen, och ibland kan man behöva skapa ett lite större avstånd mellan tavlorna.

Glöm inte ramarna

När du bedömer tavlornas tillsammans, glöm inte att ytter- och innerramar kan påverka harmonin i gruppen. Den som är förtjust i ramar kan till och med göra en spegelvägg som enbart består av ramar eller spegelramar. En rund spegel med ram kan mycket väl passa bra tillsammans med en fyrkantig ram i samma stil. Välj om det ska vara något motiv inuti ramarna, eller kanske bara en enkel färgplansch? Gör tavelgruppen till en kreativ komposition med de saker som du tycker om.

education-one